Ord från styrelsen

Vi byter rubrik på sidan och kallar den Ord från styrelsen.
Alla styrelsemedlemmar kommer att skriva varsin text under 2023.
I juni är det Berit Stagnelid som funderar.

Hej alla därute i sommarvärmen!

För en tid sedan besökte jag och Gunnar en kattutställning i Upplands-Väsby. Det var några år sedan, senast var det vår egen utställning 2018. Besöket fick mig, som började med katter runt 1974, att tänka på hur mycket som förändrats i ”kattvärlden” under årens lopp, bland annat:
En kattutställning varade i två dagar… alltså du måste vara där med din katt i två hela dagar! Vem skulle gå med på det idag! Och hur kul var det när katten blev bedömd på lördag förmiddag och måste ändå vara där  på söndagen också. Men då var ju kattutställningarna bästa sättet att visa upp sina katter och uppfödning för publiken samt för klubben att få in intäkter för sin verksamhet. Rent administrativt behövdes ju också det två dagar eftersom sekretariaten på utställningarna sköttes helt manuellt.
Det hela låter ju väldigt jobbigt men det var det inte. Vi visste ju vad vi gett oss in på och faktiskt så tycker jag att det var lugnare då, jag upplever utställningarna som mycket mer stressade nu. Då fanns det tid att prata, visa upp och informera om katter, skötsel, raser och annat, speciellt på söndagen då det oftast bara var nomineringar och panelerna kvar göra.
Kul hade vi, trots långa dagar, men det bästa var att vi träffade många likasinnade som också blev våra vänner utanför kattvärlden. Flera av dem umgås vi fortfarande med, vi har firat födelsedagar, bröllop, semestrar, barn och barnbarn har tillkommit.
När jag tänker tillbaka på alla dessa år så blir jag glad över vad det gett mig. Det är så kul att träffas och förutom aktuella katt- och icke kattämnen, ibland prata minnen om allt roligt vi haft.
Det är ju inte bara kattutställningar som förändrats. Datoriseringen har ju inneburit stora lättnader både för kattklubbar och för SVERAKs administration. Till exempel hur utställningskatalogerna blev till, då var det bra att ha några skrivmaskinskunniga personer i klubben som fick samlas en helg och skriva, skriva och skriva…
Det finns mycket att berätta när det gäller denna typ av förändring. Till nästa gång kanske en beskrivning hur stambokföringen sköttes ”strax efter stenåldern”. Eller hur SVERAKs årsmötesluntor såg ut, kan det vara en spoilervarning?!!
Nu börjar det bli dags för mig att försöka få ihop allt vi ska ha med oss till Gotland (fästingplockaren är ett bra tips, även om det bara var Gunnar som behövde använda den förra sommaren). Det ska bli skönt att komma dit, Viktor-katten gillar ön skarpt, som han har längtat efter det goda gräset nedanför trappen (det Gunnar odlar åt honom är bara blaj…).
En sista tanke, det planerade medlemsmötet i maj blev tyvärr inställt p g a för lågt deltagande. Vi ger dock inte upp, planer finns för ett nytt medlemsmöte i september/oktober.

Och nu tycker jag att det är dags att så många som möjligt av oss kan delta i det, det skulle vara så kul att få träffa er.
Ha en riktigt Trevligt Sommar med lagom mycket regn!

Berit
styrelseledamot

Kassörens ord 2023 04

Ordförandes ord 2023 02 28

Ordförandes ord 2022 06 25

Ordförandes ord 2021 11 09

Ordförandes ord 2021 05 05

Ordförandes ord 2021 01 06

Ordförandes ord 2020 11 21

Ordförandes ord 2020 07 01

Ordförandes ord 2020 04 12

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.